Boekentip: Stilstaan bij Trauma

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 21:12

Dit boek Stilstaan bij Trauma nodigt je uit om je trauma's te onderzoeken en een dieper begrip van jezelf te ontwikkelen. Trauma is wellicht een van de meest voorkomende maar onbesproken onderwerpen in ons leven, maar heeft vaak invloed op het leven van ons allemaal. Het heeft een diepgaand en ontwrichtend effect op ons vermogen om ons vervuld, zelfverzekerd, succesvol en gelukkig te voelen, zowel in ons persoonlijke leven als in onze relaties.

Traumadelen vanuit onze kindertijd

Vaak wordt bij het woord 'trauma' direct gedacht aan ingrijpende gebeurtenissen uit onze kindertijd, adolescentie en volwassenheid. Echter, onder deze oppervlakte liggen trauma's verborgen die zich hebben gevormd in de vroegste stadia van ons leven, herinneringen waar we ons niet bewust van zijn. Dit boek belicht niet alleen het ontstaan en de impact van dergelijke trauma's, maar laat ook zien hoe deze vroege ervaringen kunnen worden herkend en genezen. 

Trauma en de diverse persoonlijkheidsdelen

De schrijfstijl is helder en toegankelijk, zelfs als het boek zich bezighoudt met de complexe psychologische en neurologische concepten van trauma. De auteur slaagt erin om deze complexiteit op een begrijpelijke manier uit te leggen zonder aan diepgang te verliezen. Het gaat in op de nieuwste ontwikkelingen op trauma therapie gebied m.b.t. de verschillende persoonlijkheidsdelen die ontstaan na doorgemaakt trauma; Gezond deel, Overleefdeel en het Traumadeel. Het boek bevat een goede uitleg van deze toch wel complexe materie. 

Intergenerationeel trauma

Wat dit boek waardevol maakt, is de nadruk op veerkracht en genezing. Terwijl het boek de intergenerationele aspecten van trauma belicht, biedt het ook hoop en perspectief aan de lezers. Het benadrukt het belang van erkenning, ondersteuning en professionele hulp voor degenen die met trauma te maken hebben om te voorkomen dat slachtoffers weer daders worden en dat het trauma op de volgende generatie wordt overgedragen. Dit geeft het boek een evenwichtige en positieve benadering, die lezers aanmoedigt om na te denken over hun eigen ervaringen en die van anderen en hiervoor hulp te zoeken.

Gebaseerd op het opstellingen werk van dr. Franz Rupert 

"Stilstaan bij Trauma" is een boek dat niet alleen informatief is, maar ook emotioneel resoneert en uitleg geeft over het werken met opstellingen in relatie tot trauma. Het is geschikt voor zowel professionals in de geestelijke gezondheidszorg als voor degenen die persoonlijk interesse hebben in het begrijpen van trauma. 

Vivian Broughton, de auteur, heeft sinds 1989 ervaring als psychotherapeut. In 2004 raakte ze bekend met het gedachtegoed van Franz Ruppert, wat haar aanzette tot diepgaand onderzoek en de volledige integratie ervan in haar therapeutische werk. Dr. Franz Ruppert's traumatherapeutische theorie en inzichten, evenals zijn ontwikkelde opstellingsmethode voor het helen van trauma, worden uitgelegd. 

De impact van trauma op jezelf en je familierelaties

Kortom, "Stilstaan bij Trauma" is een goed leesbaar boek dat de lezer uitnodigt om diep na te denken over de impact van trauma op individuen en familierelaties. Met de heldere uitleg en inspirerende boodschap van veerkracht mogelijkheden tot heling, verdient dit boek een prominente plaats in de collectie van iedereen die streeft naar een dieper begrip van trauma en genezing hiervan.

 

Wil je hulp, begeleiding of meer informatie over trauma of het werken met traumadelen? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Opstellingen bij trauma

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.