Heb jij veerkracht? Waar de ene deur dicht gaat, gaat de andere open

Gepubliceerd op 1 juli 2023 om 09:43
deuren die soms gesloten zijn en dan weer open gaan voor nieuwe mogelijkheden

Veerkracht en flexibiliteit dat zijn de echte succesfactoren in het leven oftewel waar de ene deur dicht gaat, gaat een andere open. Kan jij die open deur dan snel vinden?  Als er iets naars gebeurt waar je veel verdriet van hebt, waar je (gedwongen) afscheid van moet nemen, dan is er elders weer ruimte gekomen voor iets anders, iets nieuws. Ook al zie je dat op dat moment nog niet zo. Het is vaak moeilijk om die open deur te vinden, dat kan soms best wel een tijdje duren maar eens komt die open deur.. en dan stap je over de drempel heen en dan ligt er een nieuwe wereld voor je open.

Een huwelijk wat niet doorging

Zo ook voor Ryan. Hij zou gaan trouwen met zijn "highschool sweetheart", zijn grote jeugdliefde. Zijn vader had een prachtig nummer geschreven dat hij zou gaan zingen op zijn eigen bruiloft. Een primeur want hij had ook nog nooit voor publiek gezongen. Super spannend voor Ryan. Alleen... het huwelijk kwam er uiteindelijk niet van.  Zijn vriendin blies het op het laatste moment a. De relatie werd verbroken. 

Ryan is er zichtbaar nog steeds emotioneel onder maar hij vond een andere deur. Hij nam het prachtige nummer van zijn vader mee naar X factor in Australië en ging er mee het podium op. Zijn eerste optreden werd nu een primeur voor het publiek en de tv en hij pakte op die manier maar gelijk groots aan. En dat pakte zo mooi uit...

Er zijn altijd andere mogelijkheden

Ryan laat zien dat er altijd weer andere mogelijkheden zijn. De kracht van verandering, van flexibel omgaan met wat je overkomt is je antwoord op de moeilijke situaties die het leven je soms voorschotelt. Ryan laat iets zien van het succes van de mensheid. Wat ons mensen zo succesvol maakte in onze evolutie, in hoe we als soort ontwikkelden.

De mens die zich aan kan passen aan veranderende omstandigheden die is succesvol. De mens die verdriet en pijn om weet te zetten in iets moois en iets waardevols die vindt zingeving en geluk. De mens die in staat is om ondanks zijn moeilijkheden toch door te gaan al is het misschien niet daar waar in eerste instantie de focus lag. De mens die zich ontplooit met de eigen passie.. er mag zijn wie hij is... en doet wat hij wilt doen.. Gedragen door de pijnlijke ervaring krijgt het net die extra dimensie die het zo bijzonder maakt.. zo eigen.. zo mooi...


Wil je Ryans verhaal zien en horen? X factor Australië 2014 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.