Een waardevol boek over complexe PTSS door Pete Walker

Gepubliceerd op 12 juli 2023 om 14:51

Complex Post Traumatisch Stress Syndroom (CPTSS) is een relatief onbekende aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor degenen die eraan lijden. Pete Walker, een ervaren therapeut en auteur, heeft met zijn boek "Complexe PTSS" een waardevolle bijdrage geleverd aan het begrijpen en behandelen van deze complexe aandoening.

Een therapeut met jeugdtrauma over CPTSS

Het boek begint met een duidelijke uitleg van wat CPTSS precies inhoudt en hoe het verschilt van andere vormen van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Walker beschrijft op een empathische en toegankelijke manier de symptomen en gevolgen van CPTSS, waarbij hij gebruik maakt van voorbeelden uit zijn eigen praktijk en zijn persoonlijke ervaringen met jeugdtrauma.

Focus op herstel van trauma

Een van de sterkste punten van dit boek is de focus op het herstelproces. Walker biedt verschillende strategieën en technieken die mensen kunnen helpen om te gaan met de gevolgen van complex trauma en stap voor stap hun weg naar herstel te vinden. Hij benadrukt het belang van zelfzorg, veiligheid en het opbouwen van gezonde relaties. Het boek bevat ook nuttige oefeningen en suggesties voor het omgaan met triggers en dissociatie, die veel voorkomende symptomen zijn bij CPTSS.

Lichaamsgerichte benaderingen en oefeningen

Wat dit boek onderscheidt van andere bronnen over trauma is de nadruk op de impact van complex trauma op het lichaam en het belang van lichaamsgerichte benaderingen in de behandeling. Walker legt uit hoe trauma zich kan manifesteren in het lichaam en introduceert technieken zoals grondings- en ademhalingsoefeningen om de connectie tussen lichaam en geest te herstellen.

Walker's schrijfstijl is helder, meeslepend, eenvoudig en bemoedigend. Hij creëert een veilige en ondersteunende sfeer voor de lezer, waardoor het boek toegankelijk is, zelfs voor degenen die weinig kennis hebben van psychologie of therapie. De combinatie van theoretische kennis, persoonlijke verhalen en praktische oefeningen maakt het boek evenwichtig en bruikbaar voor zowel therapeuten als individuen die zelf lijden aan CPTSS.

Ondersteunend boek bij PTSS

Hoewel "Complexe PTSS" buitengewoon informatief en nuttig is, is het belangrijk op te merken dat het geen vervanging is voor professionele hulp. Het boek moedigt lezers aan om de steun van een gekwalificeerde therapeut te zoeken bij het verkennen van hun traumatische ervaringen en het navigeren door het herstelproces.

Kortom, Pete Walker's "Complexe PTSS" is een uitstekende bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen en behandelen van complex traumatisch stress syndroom. Met zijn holistische aanpak, die zowel psychologische als lichaamsgerichte benaderingen omvat, biedt Walker waardevolle inzichten en tools om de weg naar herstel te ondersteunen. Dit boek verdient een plek op de boekenplank van zowel professionals als degenen die hun eigen reis naar genezing willen beginnen.

Wil je hulp of meer informatie over trauma en hulp bij trauma? Neem gerust contact met mij op!

 

Engelstalig audio book Complex PTSD - Pete Walker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.