Beter omgaan met Boosheid

Gepubliceerd op 19 mei 2023 om 21:59

Boosheid is een emotie die meer is dan je alleen van een ander of van jezelf ziet of hoort. Het is slechts het topje van de ijsberg. Helaas zit er vaak meer onder dan we zelf of van onze partner bewust zijn. Het is daarom de kunst om via de boosheid dieper te kijken naar wat de ondergelegen oorzaken zijn. Wat triggert nu die boosheid? Welke kwetsbare gevoelens liggen daaronder? Gevoelens die vaak niet geuit of gedeeld worden maar die wel de oorzaak van de boosheid zijn. 

boosheid, gevoelens, agressief gedrag, woede, paniek, angst

Relaties worden vaak ondermijnd door boosheid, (verbale) agressie en allerlei andere hardere emoties. Het is belangrijk om onder de boosheid te kunnen kijken om de echte problemen te aan te pakken. Alleen boosheid aanpakken door het te onderdrukken of weg te krijgen, werkt niet. Het maakt het ‘explosiegevaar’ enkel groter. Belangrijk is om dieper te kijken naar de werkelijke oorzaak. Waar komen die nare gevoelens vandaan? Wat is er gebeurt? Wat is er nodig? 

Kom je er samen niet uit? Lukt het je niet om beter om te gaan met boosheid in je relatie? Neem dan contact met me op voor meer hulp of begeleiding.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.