Boekentip: Verbonden, de invloed van hechting op relaties

Gepubliceerd op 3 juni 2023 om 21:38

Regelmatig vragen cliënten mij of ik een boekentip voor ze heb. Vaak zijn er best hele goede en leesbare boeken die helpend kunnen zijn. Vandaar dat ik regelmatig een blog zal maken over een boek wat ik heb gelezen en wat ik als waardevol heb ervaren voor bepaalde problemen die cliënten kunnen hebben. Vandaag een blog over Verbonden, het boek is geschreven door Amir Levine en Rachel Heller. Het boek richt zich op het begrijpen van hechtingsstijlen en hoe deze onze relaties beïnvloeden.

Impact van hechtingsstijlen op je relatie

Amir Levine is een psychiater en neuroloog, terwijl Rachel Heller een psycholoog is. Samen hebben ze onderzoek gedaan naar hechtingstheorieën en de impact ervan op volwassen relaties. Ze hebben ontdekt dat onze hechtingsstijl, die ontstaat in onze vroege kindertijd, van invloed is op hoe we ons verbinden en communiceren in onze volwassen relaties. In "Verbonden" leggen Levine en Heller de drie belangrijkste hechtingsstijlen uit: veilig, vermijdend en angstig. Ze beschrijven hoe deze stijlen zich ontwikkelen, welke invloed ze hebben op onze relaties en hoe ze kunnen worden veranderd.

Je hechtingsstijl begrijpen en verbeteren

Het boek geeft ook praktische adviezen en strategieën om onze hechtingsstijl te begrijpen en te verbeteren. Het moedigt lezers aan om zich bewust te worden van hun eigen hechtingsstijl en die van hun partners, vrienden en familieleden. Door dit bewustzijn kunnen we beter begrijpen waarom we bepaalde patronen vertonen in onze relaties en hoe we ze kunnen veranderen om gezondere en bevredigender verbindingen op te bouwen.

De opbouw van gezonde relaties

"Verbonden" combineert wetenschappelijk onderzoek met persoonlijke verhalen en praktische voorbeelden, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Het biedt inzichten en tools voor zowel individuen die hun eigen relaties willen verbeteren als professionals die werken met mensen die worstelen met hechtingskwesties. Al met al biedt "Verbonden" een waardevolle kijk op de rol van hechting in onze relaties en hoe we onze verbindingen kunnen versterken. Het is een boek dat kan helpen bij het begrijpen van onszelf en anderen op een dieper niveau en bij het opbouwen van gezonde en bevredigende relaties.

 

In de Verbinding worden we Mens

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.