De Wereld bekeken door de Kleurrijke Brillen van ons Brein

Gepubliceerd op 26 juni 2023 om 07:51

Vandaag een beetje zomers en licht artikel over de symbolische gekleurde brillen die we allemaal dragen en waardoor we naar de wereld kijken. Elke persoon draagt een unieke bril waardoor deze de wereld om zich heen waarneemt. Deze "bril" bestaat uit onze persoonlijke ervaringen, overtuigingen, cultuur en emoties, die allemaal van invloed zijn op hoe we de wereld interpreteren. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende kleuren van deze brillen en hoe ze onze perceptie van de wereld vormgeven.

Welke kleur bril heeft jouw voorkeur?

Hieronder volgt een uitleg vanuit de kleurensymboliek waar elke kleur bril voor staat. 

De Gele Bril: Optimisme en Vreugde

Mensen die bij voorkeur de wereld door een gele bril bekijken, hebben vaak een natuurlijke neiging tot optimisme en vreugde. Ze zien het leven als een avontuur vol mogelijkheden en hebben de gave om schoonheid te vinden in de eenvoudige dingen. De gele bril brengt een sprankeling van positiviteit en warmte in de wereld van degenen die het dragen. Mensen met een gele bril hebben een talent om anderen op te vrolijken en te inspireren. Ze zijn in staat om de zonnige kant van het leven te zien, zelfs in moeilijke tijden. Hoewel dit optimisme waardevol is, is het belangrijk om te onthouden dat het ook nodig is om de realiteit onder ogen te zien en negatieve aspecten niet te negeren.

De Oranje Bril: Creativiteit en Enthousiasme

De oranje bril is de bril waardoor sommige mensen de wereld bekijken. Deze bril staat symbool voor creativiteit, enthousiasme en avontuur. Mensen met een oranje bril hebben een levendige verbeelding en zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Ze zien de wereld als een speeltuin vol mogelijkheden en vinden vreugde in het verkennen van hun passies. De oranje bril kan de wereld kleurrijk en inspirerend maken, maar het kan ook leiden tot impulsiviteit en het negeren van verantwoordelijkheden.

De Rode Bril: Passie en Intensiteit

De rode bril vertegenwoordigt passie, energie en intensiteit. Mensen met een rode bril benaderen het leven met vuur en vastberadenheid. Ze worden gedreven door hun doelen en zijn bereid risico's te nemen om ze te bereiken. De rode bril geeft de wereld een gevoel van urgentie en motiveert mensen om actie te ondernemen. Mensen met een rode bril hebben vaak een sterke wilskracht en doorzettingsvermogen. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat te veel rood ook kan leiden tot impulsiviteit en agressie. Het vinden van een evenwicht tussen passie en kalmte is essentieel voor een gezonde levenservaring.

De Groene Bril: Harmonie en Natuur

De groene bril symboliseert een diep gevoel van harmonie en verbondenheid met de natuurlijke wereld. Mensen met een groene bril hebben een diepe waardering voor de schoonheid van de natuur en voelen zich in hun element in groene en natuurlijke omgevingen. Ze streven naar balans en proberen in harmonie te leven met hun omgeving. Mensen met een groene bril hebben vaak een sterk milieubewustzijn en streven naar duurzaamheid. Ze genieten van buiten activiteiten en koesteren momenten van stilte en reflectie. Hoewel de groene bril een gevoel van vrede en verbondenheid kan brengen, is het belangrijk een evenwicht te vinden tussen natuurlijke idealen en de realiteit van de moderne wereld

De Blauwe Bril: Logica en Rationaliteit

De blauwe bril vertegenwoordigt een focus op logica, analyse en rationaliteit. Mensen met een blauwe bril hebben de neiging om de wereld te benaderen met een scherp verstand en streven naar objectiviteit en waarheid. Ze zijn kritische denkers en baseren hun beslissingen op feiten en logica. Mensen met een blauwe bril zijn vaak goed in probleemoplossing en het begrijpen van complexe systemen. Ze kunnen afstandelijk lijken, maar hun analytische blik helpt hen om helderheid te brengen in verwarrende situaties. Het is belangrijk voor mensen met een blauwe bril om ook emotionele aspecten niet te negeren en een evenwicht te vinden tussen rationaliteit en empathie..

De Paarse Bril: Spiritualiteit en Wijsheid

De paarse bril vertegenwoordigt een perspectief van spiritualiteit en wijsheid. Mensen die de wereld door een paarse bril bekijken, zijn vaak diep verbonden met hun innerlijke zelf en streven naar een dieper begrip van het universum. Mensen met deze bril zoeken naar de diepere lagen van het bestaan en geloven dat er meer is dan alleen de fysieke realiteit. Ze zijn geïnteresseerd in filosofie, religie, mystiek en esoterische kennis. De paarse bril kan de wereld mysterieus en betoverend maken, maar het kan ook leiden tot het verliezen van contact met de alledaagse realiteit. Het is belangrijk voor degenen die de paarse bril dragen om een balans te vinden tussen hun spirituele zoektocht en het vervullen van hun aardse verplichtingen.

 

Elke bril - geel, oranje, rood, groen, blauw of paars - geeft een uniek perspectief op de wereld. Of het nu gaat om optimisme, passie, harmonie of rationaliteit, deze brillen kleuren onze waarneming en beïnvloeden hoe we de wereld begrijpen. Door ons bewust te zijn van de verschillende brillen die mensen dragen, kunnen we een dieper begrip en respect ontwikkelen voor de diversiteit van perspectieven die onze wereld rijk is.

Welke bril heb jij vaak op? Laat het hieronder weten in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.