Hoe ruïneer ik mijn relatie: een meesterwerk in 8 stappen!

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 20:00
elkaar doodzwijgen, relatie verpesten, gids voor relatieproblemen

Ah, de liefde. Het meest verwarrende, prachtige en ingewikkeldste spel dat er bestaat. En laten we eerlijk zijn, soms houden we er gewoon van om een goede uitdaging aan te gaan, toch? Dus, als je op zoek bent naar manieren om je relatie subtiel (of niet zo subtiel) te ruïneren, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik kan je alle tips geven vanuit de praktijk van de relatietherapie die ik al zeker honderd stellen heb gegeven. Bereid je voor op een rollercoaster van frustratie, verwarring en uiteindelijk... een gebroken hart. Laten we beginnen!

Stap 1: Uitstelgedrag - Waarom nu doen, als het morgen kan?

Waarom zou je vandaag iets doen als je het ook kunt uitstellen tot morgen, volgende week, of misschien wel zelfs tot nooit? Lekker makkelijk toch? Door je verantwoordelijkheden te negeren en je partner te laten wachten op dingen die je beloofd hebt, geef je een duidelijk signaal: "Jouw tijd en gevoelens doen er niet toe." Niets zegt 'Ik negeer je' beter dan een gezonde dosis uitstelgedrag. Je laat je partner hiermee duidelijk merken dat zijn of haar wensen en behoeften bij jou geen prioriteit hebben. Een duidelijkere boodschap van 'I don't care' is er niet. Je krijgt er vaak een hoop gezeur voor terug maar dan pas je stap 4. toe.

Stap 2: Aannames doen - Wie heeft communicatie nodig?

Waarom zou je jezelf vermoeien met daadwerkelijk te gaan praten met je partner? Je kent hem/haar toch al door en door, toch? Door aan te nemen dat je precies weet wat er in hun hoofd omgaat, geef je hen het gevoel dat hun gedachten en gevoelens er niet echt toe doen en jij toch al precies weet wat hij of zij gaat zeggen. Je kan het uittekenen en je hebt altijd gelijk hierin want je kan precies voorspellen wat er in hun omgaat en hoe ze denken en voelen. Plus, wie houdt er nu van open en eerlijke communicatie? Dat is zo vermoeiend en pijnlijk.

Stap 3: De 'Jij bak' verwijten blijven maken - Het is toch allemaal jouw schuld!

Niets houdt een relatie levendiger dan constant je partner de schuld geven van alles wat misgaat. Zelfreflectie is zó overrated. Waarom zou je jezelf afvragen wat je hebt bijgedragen aan de problemen als je gewoon met je vinger kunt wijzen en kunt roepen: "Jij hebt dit allemaal veroorzaakt!" Onthoud, het gaat er niet om oplossingen te vinden, maar om een zondebok aan te wijzen. Niets is makkelijker dan je partner naar een therapeut te sturen met de mededeling 'het ligt allemaal aan jou en jouw gedrag, dus doe er maar wat aan en dan gaat het vanzelf beter tussen ons.'

Stap 4: Niks doen met kritiek - Gewoon in de wind slaan!

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van kritiek. Dus waarom zou je er iets mee doen? Als je partner de moeite neemt om je feedback te geven over iets dat je kunt verbeteren, kun je toch gewoon doen alsof je het hebt gehoord en vervolgens lekker doorgaan met je oude gewoontes. Je kent het wel 'ene oor in, andere oor uit', knikken en lachen.  Het is tenslotte jouw wereld en zij leven er alleen maar in, toch? Waarom zou je er dan zelf iets mee gaan doen. Dat je partner op den duur steeds meer gaat klagen en in herhaling valt is wel de consequentie.

Stap 5: Gevoelens niet uitspreken en boos reageren - Een meesterwerk in passieve agressie!

Waarom zou je die kwetsbare gevoelens boven water halen en uitspreken als je ze ook gewoon kunt opkroppen tot je er genoeg van hebt en dan plotseling ontploft als een vulkaan? Het is veel effectiever om je partner in het duister te laten tasten over alle pijnlijke gevoelens en emoties die je had om daarna boos te worden op hen omdat ze niet kunnen raden wat er aan de hand is. Een perfect recept voor verwarring en chaos! Geeft hele bijzondere effecten vooral als je het zo hoog op laat lopen dat je je zelfbeheersing verliest en enkel nog agressief, venijnig, sarcastisch of cynisch op je partner kunt reageren. Of misschien kan je hem of haar een tijdje doodzwijgen, ook heel effectief om je relatie om zeep te helpen.

Stap 6: Verkeerd communiceren - Laten we praten zonder echt naar elkaar te luisteren!

Wanneer je met je partner praat, is het belangrijk om vooral je eigen gedachten en gevoelens door te drukken zonder echt te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Onderbreek het relaas van je partner voortdurend als je ook maar even denkt dat je er iets op wilt terug zeggen, iets wilt weerleggen, negeer zijn of haar standpunten en zorg ervoor dat de conversatie volledig vastloopt en alleen over jou en jouw behoeften gaat. Dat zal zeker leiden tot een diepe emotionele verwonding en het totaal niet gehoord voelen van je partner. Luisteren is voor watjes..  

Stap 7: Een sneeuwbal een lawine laten worden

Een kleine ruzie over wie de afwas moet doen kan gemakkelijk escaleren tot een levenslange vendetta. Het geheim is om kleine problemen te laten sudderen en te laten groeien tot enorme, onoverkomelijke kwesties. Nogmaals, het gaat er niet om de problemen op te lossen, maar om ze steeds groter te maken totdat het ze je hele relatie overschaduwen. Dat alles uiteindelijk een strijd wordt omdat er nergens meer een overeenkomst in gevonden kan worden. De haat moet er vanaf gaan druipen.

Stap 8: Het Kunstwerk List & Bedrog - Liegen voor Gevorderden!

Ah, het perfecte ingrediënt om je relatie echt naar de afgrond te brengen: liegen! Waarom zou je eerlijk zijn als je ook gewoon een web van bedrog kunt weven? Hier is hoe je het doet: 

Creëer je eigen alternatieve feiten. Waarom vasthouden aan de saaie waarheid als je je eigen versie van de realiteit kunt verzinnen? Vertel je partner dat je gisteren de hele avond hebt gewerkt, terwijl je eigenlijk met vrienden aan het feesten was. Dit zal zeker leiden tot vertrouwensproblemen en wanhoop.

Geheimen zijn er om te bewaren: Waarom zou je openlijk delen wat er in je leven gebeurt als je het ook kunt verbergen? Vertel je partner niet over die nieuwe vriendschap met een collega of over je financiële strubbelingen. Het is veel spannender om je leven als een geheimzinnige detective te leiden.

Ontwijk confrontaties met elegantie: Als je partner je in een lastige situatie brengt, is de kunst van het liegen om de vraag te omzeilen met een charmante glimlach. Doe alsof je het niet weet, verander het onderwerp of geef een vaag antwoord. Het draait allemaal om het ondermijnen van vertrouwen en transparantie.

Verweef leugens met halve waarheden: Niets is verwarrender dan een leugen die half waar is. Vertel je partner een deel van de waarheid, maar laat belangrijke details achterwege. Dit zal hen zeker aan het twijfelen brengen over wat er nu precies aan de hand is.

Verander je verhaal voortdurend: Als je echt een meester wilt worden in het verpesten van je relatie, verander dan regelmatig je verhaal. Geef verschillende versies van gebeurtenissen en zie hoe je partner in verwarring raakt. Een gebrek aan consistentie is de sleutel.

Hoe ruïneer ik zo efficiënt mogelijk mijn relatie?

Dus daar heb je het, een meesterlijke gids voor het volledig ruïneren van je relatie. Onthoud echter, sarcasme is de sleutel hier. Als je daadwerkelijk een gelukkige, gezonde relatie wilt, is het beter om het tegenovergestelde van deze stappen te doen. Communicatie, echt luisteren, begrip, empathie en wederzijds respect zijn de eigenlijk de bouwstenen van een duurzame en liefdevolle relatie. Dus, waar wacht je nog op? Ga ervoor en vermijd deze "briljante" stappen als de pest!

En lukt het je/jullie niet meer om de weg terug te vinden vanuit een diep ravijn waarin jullie zijn beland? Neem dan gerust contact met mij op voor relatietherapie of coaching.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.