Online gratis lezing over (vroegkinderlijk) Trauma en de gevolgen hiervan

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 15:11
online trauma lezing, webinar, trauma en gevolgen, ptss

We worden op dit moment geconfronteerd met een golf van geweld in de wereld. De oorlog in Oekraïne, het geweld in de Gazastrook. Het is een golf van heftige ervaringen die tot veel trauma zal leiden. Geweld manifesteert zich op diverse manieren, soms subtiel en soms pijnlijk duidelijk. Waarom gebeurt dit? Waarom brengen we elkaar zo'n schade toe, terwijl we allemaal verlangen naar erkenning en liefde?

Online lezing over Trauma

In een inspirerende lezing zal Vivian Broughton allereerst ingaan op vroegkinderlijk trauma en de ingrijpende gevolgen ervan voor degenen die het hebben meegemaakt. Door individueel trauma beter te begrijpen, kunnen we vervolgens de verbindingen onderzoeken tussen persoonlijk trauma en bredere, wereldwijde kwesties. Trauma beïnvloedt niet alleen hoe we met onszelf omgaan, maar beïnvloedt ook onze relaties, waardoor de liefdevolle verbindingen tussen mensen kunnen afnemen. Dit creëert een vicieuze cirkel van nieuwe traumatische ervaringen, en de impact van de traumapandemie verspreidt zich verder.

Wat betekent dit voor ons persoonlijk?

Hoe ervaren wij, of degenen waarmee we werken, dagelijks nog de gevolgen van onze vroege ervaringen? En welke invloed heeft dit op ons als individuen die leven in een wereld vol uitdagingen en verdeeldheid? Hoewel niemand de hele wereld kan redden, kunnen we wel onszelf helpen. Door goed voor onszelf te zorgen, ons eigen trauma serieus te nemen en de ruimte te geven om te helen, kunnen we streven naar een betekenisvol leven te midden van de turbulentie.

En dit heeft op zijn beurt positieve effecten op de wereld om ons heen. Laten we samen kijken naar manieren waarop we, met zelfzorg en begrip voor onze eigen traumatische ervaringen, een positieve impact kunnen hebben in deze uitdagende wereld.

Wil je de lezing bijwonen? Dat kan. Je kunt je hier inschrijven.

 

Voor wie?
Therapeuten, cliënten en iedereen die zichzelf beter wil begrijpen.

Opzet
De lezing zal bestaan uit een voordracht en een vraaggesprek.

Datum en tijden
Donderdag 30 november 2023 van 19.30 tot 20.45 uur.

Live online (geen mogelijkheid tot terugkijken)
De lezing kan alleen live worden gevolgd en dus níét achteraf worden teruggekeken.

Voertaal
Engels (met mogelijkheid tot Engelstalige ondertiteling via Zoom).

 

Vivian Broughton (psychotherapeut) werkt vanuit het gedachtegoed van identiteitgeoriënteerde psychotraumatheorie en -therapie (IoPT), dat is ontwikkeld door Franz Ruppert. Ze heeft trainingen in IoPT gegeven in onder meer Nederland, Engeland, Noorwegen, Brazilië en de Verenigde Staten. Sinds de coronalockdowns werkt ze ook veel online. Vivian is de auteur van Stilstaan bij trauma en Trauma en identiteit, dat eerder dit jaar verscheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.