Orange the World: Samen sterk tegen Geweld

Gepubliceerd op 25 november 2023 om 19:56
medestander, stop geweld tegen vrouwen, orange the world, vrouwen

Op Orange the World dag vandaag is het een krachtig moment om te spreken over psychische hulpverlening aan vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. Het is een tijd van bewustwording en actie. Geweld tegen vrouwen veroorzaakt niet alleen fysieke wonden, maar het kan ook diepe emotionele littekens achterlaten. Als hulpverlener ben ik iemand die een verschil maakt door een veilige ruimte te bieden waar vrouwen hun pijn, angst en trauma's kunnen delen.

Vrouwen, geweld en seksuele intimidatie

In Nederland en wereldwijd blijft geweld tegen vrouwen en meisjes een ernstig probleem. Statistieken tonen aan dat

  • 61% van de werkende vrouwen seksuele intimidatie op de werkvloer heeft ervaren,
  • terwijl 33% geconfronteerd werd met fysieke grensoverschrijding.
  • 23% van de vrouwen heeft te maken gehad met seksueel geweld
  • 1 op de 5 vrouwen wordt geconfronteerd met partnergeweld.

Het bespreekbaar maken van geweld tegen vrouwen en meisjes kan een belangrijke stap zijn om hen aan te moedigen hulp te zoeken.

Herstel van zelfvertrouwen en veerkracht

Het is cruciaal om te erkennen dat psychische hulp net zo belangrijk is als fysieke ondersteuning. Door een luisterend oor te bieden, begrip te tonen en gepaste therapieën aan te reiken, help ik vrouwen bij het herstelproces. Het gaat niet alleen om het behandelen van symptomen, maar ook om het herstellen van zelfvertrouwen en veerkracht.

Ben je een vrouw die te maken heeft gehad met geweld en zoek je naar een veilige ruimte om te herstellen en te groeien? Op Orange the World dag wil ik je laten weten dat je er niet alleen voor staat. Als je behoefte hebt aan een ondersteunende omgeving speciaal voor jou om jou te helpen bij jouw reis naar herstel, dan weet dat je hier veilig bent. Als ervaringsdeskundig therapeut heb ik meer in huis dan alleen theoretische kennis als het gaat om geweld. 

De impact van geweld is diepgaand en verwoestend

Ik weet dat de impact van geweld diepgaand en verwoestend kan zijn, niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op emotioneel en psychologisch gebied. Maar ik weet ook dat de juiste hulp, begeleiding en ondersteuning je kan helpen om hier sterker uit te komen zoals ik toentertijd ook die hulp en ondersteuning heb gehad. Ik kan je tevens voorzien van de tools die nodig zijn om sterker te worden.

Bij mij in de praktijk staat jouw welzijn centraal. Er is een vertrouwelijke omgeving waar je vrijuit kunt praten en jouw verhaal kunt delen. Samen zullen we werken aan het verwerken van trauma's, het herstellen van zelfvertrouwen en het vinden van veerkracht om vooruit te gaan. Mijn aanpak is holistisch en op maat gemaakt voor jouw unieke behoeften. Of het nu gaat om individuele gesprekken of gespecialiseerde technieken, we zullen samen een traject uitstippelen dat past bij jouw specifieke situatie en doelen.

Je verdient een leven vrij van de last van het verleden.

Op Orange the World dag en elke andere dag streef ik ernaar om een verschil te maken in het leven van vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. Je bent niet alleen, en ik ben er om je te helpen een nieuw hoofdstuk vol hoop en veerkracht in je leven, te beginnen. Ik kan je helpen vanuit mijn ervaring en vanuit mijn kennis en vaardigheden als therapeut.

cijfers geweld tegen vrouwen, stop geweld tegen vrouwen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.