Het helen van je Innerlijk Kind

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 13:33
kind, spelen, innerlijk kind

In de drukte van het moderne leven vergeten we soms het belangrijkste aspect van onszelf: ons innerlijk kind. Dat deel van ons dat speels was, droomde en de wereld met verwondering tegemoet trad. Gelukkig is er een krachtige tool die ons kan helpen om weer in contact te komen met dit deel van onszelf: innerlijk kind meditatie.

Wat is innerlijk kind meditatie eigenlijk?

Innerlijk kind meditatie is als een reis terug naar onze jeugd, waar we ons richten op het begrijpen, helen en koesteren van dat jongere deel van onszelf. Het is een zachtaardige manier om verbinding te maken met onze jeugdherinneringen, emoties en ervaringen, en om ze met liefde en begrip te omarmen.

Waarom is dit zo waardevol?

De voordelen van innerlijk kind meditatie zijn talrijk. Het stelt ons in staat om:

  1. Helende Verbindingen te Creëren: Door bewust aandacht te geven aan ons innerlijk kind, kunnen we verbindingen herstellen die misschien beschadigd zijn door pijnlijke ervaringen uit het verleden.

  2. Zelfliefde te Cultiveren: Het helpt ons om een dieper begrip en liefde voor onszelf te ontwikkelen. Door ons innerlijk kind te koesteren, leren we ook onszelf te omarmen en te accepteren, inclusief onze kwetsbaarheden.

  3. Oude Patronen te Doorbreken: Vaak beïnvloeden onopgeloste emoties uit het verleden ons heden. Innerlijk kind meditatie helpt ons om deze patronen te herkennen en te transformeren, waardoor we meer in het moment kunnen leven.

  4. Emotionele Balans te Herstellen: Het kan een diepgaand gevoel van rust en kalmte brengen, doordat het ons in staat stelt om emotionele wonden te helen en stress te verminderen.

Hoe kun je beginnen?

Je hoeft geen expert te zijn om met innerlijk kind meditatie te starten. Zoek een rustige plek, sluit je ogen en adem rustig in en uit. Visualiseer jezelf in een veilige ruimte en nodig je innerlijk kind uit. Luister naar wat het te zeggen heeft, omarm het met liefde en begrip of doe de onderstaande meditatie, met of zonder muziek, net wat je prettig vindt. Een Innerlijk Kind meditatie is een krachtig hulpmiddel om emotioneel te helen.  

 

Innerlijk kind meditatie zonder muziek

Innerlijk kind meditatie met muziek

Welke heeft jouw voorkeur? Die met of zonder muziek?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.